שותפות המו”פ נקסט פוד הגישה תשקיף להנפקה בתל אביב

ijump_728x90


שותפות המו”פ נקסט פוד (Next Food) הגישה תשקיף להנפקה בבורסה של תל אביב. על פי התשקיף, מתכוונת השותפות לגייס לפחות 25 מיליון שקל. עוד עולה, כי מנכ”ל השותפות חנן שניידר צפוי לקבל שכר חודשי בעלות של כ-40 אלף שקל מתוך סך של 25 אלף דולר שיוקצו לכלל בעלי המשרה בשותפות. לאחר ההנפקה צפוי הציבור להחזיק 80% מהשותפות.

 

Next Food צפויה להיות שותפות המו”פ הראשונה שתיסחר בבורסה הישראלית, וזאת בעקבות תיקון תקנון הבורסה מפברואר אשתקד, לפיו ניתן להנפיק שותפויות מוגבלות שעוסקות במחקר ופיתוח. עד לתיקון זה, אפשרה הבורסה להנפיק רק שותפויות הפועלות בתחומי חיפושי הנפט והגז ובתחום הפקת סרטים. שותפות מו”פ היא שותפות מוגבלת המורכבת משני שותפים – שותף כללי המנהל את השותפות (Next Food ניהול בע”מ) ושותף מוגבל (Next Food נאמנויות).

 


יו”ר השותפות, גיא רוזן צילום: תנובה

 

Next Food תנוהל על ידי חנן שניידר, שמשמש כמנכ”ל. שניידר הקים וניהל עד לאחרונה את חממת הפוד-טק בקרית שמונה, שבה היו שותפים בין היתר טמפו, תנובה ופלטפורמת גיוס ההמונים OurCrowd. לשניידר ניסיון רב בעולמות ההון סיכון וההייטק: בין היתר, ניהל מספר חברות סטארט-אפ, ייסד את חברת אינדמד, ושימש שותף-מנהל בקרן ההון סיכון Agate. בתפקיד היו”ר משמש גיא רוזן, סגן יו”ר תנובה ונציג הקיבוצים בתנובה שהיא תאגיד המזון הגדול בישראל. לרוזן ניסיון רב בהובלת חברות: משמש דירקטור בחברות עלבד ואלטיטיוד ובעברו כיהן בין היתר כיו”ר קרן ההון סיכון מעין ונצ’רס וכדירקטור פעיל בקרן אינפיניטי סין.

 

בנוסף לשניידר ולרוזן, לצוות הניהולי של Next Food הצטרפו אילן הדר שישמש סמנכ”ל פיתוח עסקי וכספים. עד לאחרונה, כיהן הדר בתפקיד מנהל הפעילות של פואמיקס פרמצבטיקה בישראל וה-CFO. במהלך כהונתו, החברה הונפקה בארה”ב וגייסה הון וחוב בהיקף של מעל 350 מיליון דולר. בנוסף, להדר ניסיון בתפקידים בכירים בחברות פייזר פרמצבטיקה ו- HP אינדיגו. יועצת השותפות היא נילי צור, בעלת ניסיון רב בפודטק, מוצרי צריכה ושירותים. צור ניהלה מספר חטיבות עסקיות באסם-נסטלה וכן ניהלה את קבוצת ויסוצקי.

 

Next Food מתכוונת להשקיע במספר חברות פודטק, ללא מיקוד בתת תחום או סוג טכנולוגיות מסוימים, ביניהן יהיו כאלו שיש להם הוכחת היתכנות וקרובות יחסית לתחילת מכירות. Next Food תסייע בפיתוח וקידום חברות פודטק ישראליות, לרבות פיתוח של תחליפי מזון, יצור מזון חדשני וטכנולוגיות מידע עבור תעשיה זו.

 

השותפות כבר צירפה חברה ראשונה לשותפות SavorEat שפיתחה טכנולוגיה לייצור תחליפי בשר צמחיים המבוססת על הדפסה בתלת ממד. השותפות תשקיע 1.75 מיליון דולר עם אופציה להגדלת השקעתה, ומתכוונת להוביל סבב השקעה של 3.5 מיליון דולר בחברה, לפי שווי של 7 מיליון דולר. הטכנולוגיה של החברה פותחה על ידי פרופסור עודד שוסיוב המכהן כמדען הראשי של החברה. המוצר הראשוון של החברה נמצא בשלב התיכנות ראשוני ולהערכתה היא תשלים ב-12 החודשים הקרובים אב טיפוס של המוצר שיאפשר ייצור ובישול שלו במקביל. ההשקעה הנדרשת בחברה להערכתם עד שלב זה היא 12 מיליון דולר. המוצר של החברה יהיה זמין לשווק בעוד כשנתיים וחצי. אחד הגופים המייסדים של חברת הסטארט אפ היא חברת ישום של האוניברסיטה העברית המחזיקה בה 21% וממנה הגיע הקניין הרוחני של החברה ולאחר ההנפקה והגיוס צפויה להחזיק 13.5% בחברה.

 



קישור לכתבת המקור

Travazor

אודות המחבר

כתבות נוספות

Travazor